Editura PRINTECH

Tel./Fax: 021 211 37 12

Mobil: 0732 718 213

Adresa: Bucuresti, Sector 2, Str. Tunari nr.11

Program: Luni-Vineri: 8.00-17.00


VREAU SA PUBLIC O CARTE

CUM PUBLIC O CARTE

Etapele editarii si tiparirii unei carti la Editura PRINTECH (peste 4500 de titluri de carti publicate)

Pentru a afla pretul editarii si tiparirii unei carti va rugam vizitati sectiunea PRETURI a siteului sau contactati-ne la numarul de telefon 0732 718 213.
Programul de productie: Luni - Vineri, 8 - 17. Adresa: Bucuresti, Sector 2, Str. Tunari nr.11.
Website editura: www.printech.ro , website tipografie: www.andortipo.ro.

Editura realizeaza toate etapele cuprinse intre manuscrisul brut si cartea finita, gata a fi oferita cititorului.

Tipografia se ocupa exclusiv de tiparirea, legarea si finisarea cartii, in definitiv de aspectul cartii, acesta fiind ales in functie de bugetul autorului.
In situatia in care autorul cartii colaboreaza deja cu o editura de unde a obtinut un cod ISBN sau ISSN, tipografia noastra poate tipari cartea in maxim 1-2 zile (tiparire, legare, finisare).

Editarea si tiparirea la Editura PRINTECH a unei carti incluse in plan editorial, recunoscuta de Biblioteca Natioanala dureaza aproximativ 16 de zile astfel incat includerea in plan editorial dureaza aproximativ 14 zile iar procesul de tiparire al cartii dureaza 1-2 zile in functie de tirajul cartii.

Descriere etape:

Prima etapa: Prezentarea manuscrisului la editura.

Autorul/autorii/agentul editorial contacteaza editura direct la sediu, telefonic sau prin e-mail si propune o carte spre editare. Editura va da un raspuns solicitantului. In general termenul este de maxim 2 zile.

A 2-a etapa: Analiza manuscrisului si introducerea lui in planul editurii.

La editura, de regula un redactor cu experienta, citeste si evalueaza manuscrisul. Acesta pregateste documentele necesare inscrierii in plan editorial a cartii.

A 3-a etapa: Antecalculul.

Se face o prima estimare tehnico financiara: format finit, numar de pagini, calitate hartie sau carton, tiraj estimat, data aproximativa de aparitie. Apoi volumul este introdus in planul editorial.

Etapa a 4-a: Contractul cu autorul.

Autorul este invitat la negocierea si semnarea contractului. Daca autorul este un intermediar( agent editorial) se intocmeste un contract si cu acesta, care-l reprezinta pe autor. Prin contract se stabilesc in conformitate cu dorintele si putintele partilor si a legilor in vigoare (in primul rand legea dreptului de autor) drepturile si obligatiile partilor. Elementele principale sunt durata contractului, tirajul publicat si este stabilit pretul pe care il cere editura pentru publicarea volumului si conditiile de plata. Aceleasi informatii trebuie sa figureze in contractul editurii cu autorul (sau cu mostenitorii lui, daca autorul nu e in viata).

Etapa a 5-a: Traducerea.

Daca volumul este intr-o limba straina acesta va fi dat la traducere unui colaborator, bun cunoscator al limbii respective dar si al limbii romane. Acesta va efectua traducerea in conditiile stabilite de editura si va preda materialul cules pe calculator.

Etapa a 6-a: Redactarea.

Manuscrisul este printat si preluat apoi de un redactor familiarizat cu domeniul literar de care apartine volumul, care-l citeste cu atentie. Redactorul verifica ortografia, punctuatia, corectitudinea sintaxei si aduce textul la forma ceruta de normele de editare stabilite in editura. Toate aceste modificari sunt discutate cu autorul si acesta, in general, le accepta. Modificarile sunt introduse in computer si se obtine astfel textul brut final.

Etapa a 7-a: Machetarea.

Redactorul impreuna cu un specialist in aranjarea in pagina numit machetator, stabileste cum va arata cartea finita: ce dimensiuni va avea, aspectul literelor textului, aspectul titlurilor capitolelor, distributia pe fiecare pagina a textului, etc. Mentionam ca tehnoredactarea in format digital dupa anumite foi scrise de mana trebuie facuta de catre autorul cartii.

Etapa a 8-a: Bunul de tipar.

Textul este printat din nou si verificat acum atat de redactor cat si de autor. Apoi textul astfel finalizat este imprimat pe calculator si asteapta predarea in tipografie.

Etapa a 9-a: Coperta.

Realizarea copertii se face de graficianul nostru specializat in astfel de operatiuni efectuate pe computer. Coperta va fi finalizata dupa avizarea ei de catre autor.

Etapa a 10-a: Tiparirea.

Procesul de tiparire dureaza 1-2 zile in functie de tiraj. Mansucrisul printant pe calculator, impreuna cu coperta inregistrata pe un CD sunt predate in tipografie unde o echipa de specialisti realizeaza conditiile de calitate stabilite de autor. Dupa tiparire, autorul cartii este sunat pentru a ridica setul de carti.

Etapa a 11-a: Difuzarea.

In baza contractelor preexistente, departamentul insarcinat cu vanzarea cartilor, distribuie volumele catre retelele de distributie si difuzare daca este cazul.

EDITURA | TIPOGRAFIE | CNCSIS | ARHIVA | FORMULAR | PRETURI | CONTACT | VREAU SA PUBLIC O CARTE | CERTIFICARE | Site Map